fredag 23. januar 2015

Det svir å være psykopat

Anmeldelse av bok av Lisbet F.Brudal


Det svir å være psykopat.

http://www.abcnyheter.no/borger/borgeranmeldelser/080221/det-svir-vaere-psykopat
Tanker rundt Lisbeth F. Brudals bok : Psykopat, historier fra virkeligheten, fagbokforlaget 07.


Lisbeth F. Brudal har levert en utfordrende, men også lettfattelig ( og derfor viktig) bok om psykopati. Psykopati betyr psykisk smerte. Det er denne smerten som stenger psykopaten ute og som gir manglende evne til empati. Psykopaten er et skadeskutt menneske; pga særdeles traumatiske opplevelser i barndommen. For eksempel opplevelse av avvisning fra foreldrene. Sjokkartede opplevelser i oppvekst og senere i livet kan også frambringe personlighetsavvik. Avviket fører til en avisning av sjelen og den syke her derved i liten eller ingen grad evnen til å oppleve fellesskap, kjærlighet. Noen er dog klar over sitt handikap og lykkes i å overleve ved å mime følelser og innlevelse. Noe de slettes ikke har. De har mistet sine ”speilnevroner”.

Hvordan var du når du var liten? Skjedde det noe traumatisk i voksen alder? Forandret du deg etter det traumatiske? Hvordan var følelsene etter traumet?

Psykopatene som alle andre higer etter kjærlighet. Der finnes en oppskrift for forebygging av psykopati: omsorg .Og den som vokser opp uten kan være ødelagt for livet





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar